marți, ianuarie 13, 2009

Prezentarea regimului

In continuare o sa prezint pe scurt, regimul Scarsdale.

Regimul medical Scarsdale dureaza 14 zile si nu conteaza in ce zi incepi, trebuie doar sa numerotezi zilele si sa il respecti cu strictete, fara sa inlocuiesti, pe cat posibil, nici unul din alimentele din el.
Iata si regimul propriu-zis:

Micul dejun, acelasi in fiecare zi, consta in jumatate de grapefruit (daca nu gasesti, il poti inlocui cu fructe de sezon), o felie de paine neagra (sau Graham) prajita, fara unt sau margarina si cafea sau ceai.

Prima zi (Luni)
Pranz - Platou de carne rece, variata dupa gust(carnuri slabe: pui, curcan, limba, vita fara grasime), rosii felii, coapte sau inabusite, cafea, ceai sau bautura acidulata dietetica.
Cina - Peste sau fructe de mare, salata asortata, verdeata si legume dupa pofta inimii, un grapefruit (daca nu gasesti, il poti inlocui cu fructe de sezon), cafea sau ceai.

A doua zi (Marti)
Pranz - Salata de fructe asortata, la discretie, cat poti manca (poti combina toate fructele pe care le ai la indemana), cafea sau ceai.
Cina - Biftec tocat, la gratar (din belsug) cu rosii, salata verde, telina, masline, varza de Bruxelles, castraveti, cafea (sau ceai).

A treia zi (Miercuri)
Pranz - Salata de ton sau de somon (conserva, dar se scurge uleiul foarte bine), stropita cu otet sau cu lamaie, un grapefruit sau pepene galben (sau un fruct de sezon), cafea sau ceai.
Cina - Gratar de berbecut (dupa ce ai dat deoparte orice urma de grasime), salata verde, rosii, castravete si telina, cafea sau ceai.

A patra zi (Joi)
Pranz - Doua oua, preparate cum doresti, dar fara grasime, branza de vaci degresata, dovlecei, fasole verde sau rosii felii inabusite, o felie de paine neagra sau Graham, prajita, cafea sau ceai.
Cina - Pui la gratar, din belsug (inainte de a-l manca, se da deoparte pielea si grasimea), spanac din belsug, ardei grasi, fasole verde, cafea sau ceai.

A cincea zi (Vineri)
Pranz - Felii de branza, spanac, din belsug, o felie de paine neagra sau Graham, prajita, cafea sau ceai.
Cina - Peste sau fructe de mare, salata asortata, dupa gust, cu oricate legume proaspete sau fierte, lasate sa se raceasca, taiate cubulete, o felie de paine neagra sau Graham, prajita, cafea sau ceai.

A sasea zi (Sambata)
Pranz - Salata de fructe oricat doresti, cafea sau ceai.
Cina - Curcan sau pui la gratar, salata verde cu rosii, grapefruit sau fruct de sezon, cafea sau ceai.

A saptea zi (Duminica)
Pranz - Curcan sau pui, cald sau rece, rosii, morcovi, varza fiarta, broccoli sau conopida, grapefruit sau fructe de sezon, cafea sau ceai.
Cina - Biftec la gratar, din belsug (inainte de a manca, se da deoparte orice urma de grasime; poti alege orice bucata preferi: muschi, antricot, etc), salata verde, castraveti, telina, rosii (taiate sau inabusite), varza de Bruxelles, cafea sau ceai.

Pranz alternativ(daca doresti, poti inlocui orice masa de pranz din orice zi de regim cu meniul urmator): o jumatate de cana de branza de vaci amestecata cu o lingura de smantana fara grasime, facuta in casa, fructe taiate felii, din belsug, 6 jumatati de nuci, intregi sau tocate, amestecate cu ingredientele de mai sus sau presarate peste fructe, cafea, ceai, sau bautura acidulata dietetica cu orice aroma, dar fara zahar.

In cea de-a doua saptamana de regim se repeta toate meniurile din prima saptamana. Se recomanda sa se tina acest regim doua saptamani, iar apoi se tine un regim de mentinere (care nu e la fel de strict insa). Daca mai e nevoie sa slabiti, dupa doua saptamani de regim de mentinere, se poate relua regimul medical Scarsdale.

Cam asta-i teoria. Urmeaza partea practica :D. Revin cu detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu